Dirigentes

Mirna Westra-Faber

Jeugdkoor


Mirna speelt sinds haar 6e jaar piano. Na het VWO ging ze Docent Muziek studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze in 2009 afstudeerde. De interesse voor dirigeren was inmiddels gewekt, dus hierna volgde Mirna de opleiding Koordirectie bij Klaas Stok op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Mirna is muziekdocent op het Gomarus College in Groningen. Ook geeft ze hier het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming.

Naast het Groninger Jeugdkoor dirigeert Mirna het Groninger Studentenkoor en Vocaal Ensemble het Hoogeland. Hiervoor dirigeerde Mirna verschillende andere koren, van gospel tot wereldmuziek. Lees meer...

 


Marthje Nieuwenhuijs

Kinderkoor & Stap-in-koor


Marthje is sinds januari 2016 dirigente van het Kinderkoor en Stap-in-koor. Sinds haar 6e speelt Marthje piano en nog jonger is ze begonnen met zingen: met alle neefjes, nichtjes, haar broertje en zus zong ze liedjes achter de piano met oma. Marthje heeft in haar jeugd een aantal jaren in een kerkkoor gezongen en als zingende bediening gewerkt in een restaurant.

In 2004 heeft zij cum laude haar doctoraaldiploma muziekwetenschap gehaald, specialisatie etnomusicologie, aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna begon ze met lesgeven van percussie, dans en zang aan kinderen, wat er toe leidde dat ze in 2010 als vakdocent muziek op een basisschool in Amsterdam startte. Tegelijkertijd volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht de deeltijd opleiding Docent Muziek, die ze in 2013 voltooide. Marthje studeerde directie bij Servaas Schreuders.

In januari 2015 is Marthje van Amsterdam naar Norg verhuisd. Ze heeft een eigen lespraktijk, Werkplaats Muziek, waar ze kinderen piano- en zangles geeft. In Peize heeft Marthje met collega Minka Zaal een koor, genaamd Muziekfabriek. Daarnaast is Marthje als vakdocent muziek werkzaam op verschillende basisscholen in Drenthe. Ze is pianiste bij Voicemail, een koor in Veenhuizen, en speelt slagwerk in het Braziliaanse ensemble Um À Zero. Lees meer...